دستور پخت کماچ سن
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
مواد لازم براي تهيه ي خمير کماچ :
آرد سمنو يا آرد سن |
يک کاسه |
آرد گندم |
يک کاسه |
آرد سفيد |
يک کاسه |
روغن جامد آب کرده |
دو ملاقه |
مايع خمير ترش | يک قاشق مربا خوري |
ادويه ي کماچ سن | به ميزان لازم |
آب | کمی |
ادويه ي کماچ سن که شامل : جوز هندي، زنجبيل، قلمفور، هل و دارچين است
مواد لازم براي تهيه ي مواد وسط کماچ :
خرماي بدون هسته که با کمي روغن نرم شده باشد .
گردوي خورد شده به ميزان لازم
مقداري از ادويه ي کماچ را داخل آردها و مقداري از آن را به اين مواد اضافه کنيد.
طرز تهيه :
آردها را با هم مخلوط کرده، مقداري ادويه ي کماچ همانطور که گفته شد به آنها اضافه کنيد. يک قاشق مربا خوري پودر خمير ترش را درکمي آب ولرم حل کرده و آردها را به آن اضافه کنيد، سپس يک ملاغه روغن و بعد از آن کمي آب تا خمير شکل گرفته و درست شود.
خمير آماده شده را در سيني فر يا ماهي تابه ي بزرگ نچسبي که خوب با روغن چرب شده باشد پهن کنيد به طوري که زياد نازک نباشد، خرما و گردوهاي آماده شده را بر روي اين خمير پهن شده ريخته و دوباره يک لايه خمير ديگر که برروي سيني ديگري با وردنه پهن کرده ايد را برداشته و روي اين مواد طوري قرار دهيد که دو طرف خميرها به هم رسيده و اطراف آن را خوب بپوشاند و مواد وسط کماچ ديده نشود .در اين مرحله يک ملاغه روغن باقي مانده را روي اين خمير آماده شده ريخته و در همين جا، قبل از اينکه داخل فر يا روي گاز قرار دهيد آن را به برشهاي لوزي يا مربعي شکل و يا حتي اگر در ماهي تابه ي گرد کوچکي درست کرده ايد به شکل مثلثي برش دهيد و داخل فر در طبقه ي وسط و با شعله ي ملايم قرار داده و يا روي شعله ي گاز با حرارت کم بگذاريد و زماني که از پخته شدن يک طرف آن مطمئن شديد، اگر در فر گذاشته ايد شعله ي بالاي فر را روشن کنيد و اگر در ماهي تابه و روي گاز آن را بر گردانده تا طرف ديگر آن نيز سرخ شده و به رنگ قهوه اي در آيد .پس از آماده شدن، بگذاريد کاملا سرد شده و برشها را عميق تر کرده تا قطعات آن از هم جدا شوند، آنهارا درون ظرف مورد نظر چيده و روي آنها را با پودر پسته يا پودر قند تزيين کنيد و با چاي نوش جان کنيد .اين شيريني يک ميان وعده ي بسيار مقوي براي کودکان و نوجوانان در حال رشد مي باشد.
منبع : seemorgh